04 Jun
04Jun

Şahane koşulların içine de doğsanız, hayat sizi zorlayacak sorunları önünüze serer.

 Sebep? Hayatın bize garezi mi var?

 Hepimizin hayata geliş amacı var. Bu, sadece birinin yüzünü güldürmek de olabilir. Büyük bir icat yapmak da olabilir. Cevabı net olarak bilemeyiz. Olan her şeyin bir sebebi vardır. Zorlukların amacı, sizi daha üst seviyeye çıkarmak, ruhsal amacınızı fark etmenizi sağlamaktır. Öğren, keşfet, dönüşüm diye koştur. Olay bu değil. Bizim, olduğumuz halimizi keşfetmeye ve kabule ihtiyacımız var. Her sorun peşinde çözümüyle gelir. Eğer sorunu algıladığın seviyede çözüme gitmeye çalışırsan gidemezsin. Bir adım geri çekilip durumu gözlemleyerek hareket etmelisin. Bu da farkındalığın genişlemesiyle mümkün olur.

Deepak Chopra farkındalığı 3 seviyede ele almış. 

 Daralmış Farkındalık 

Sorun, engel ve mücadele seviyesidir. Korku, kafa karışıklığı ve çatışma hissi devrededir. Hayal kırıklığı vardır. Tüm çaba boşa gider ve tükenmiş hissedersin. 

Genişlemiş Farkındalık 

Burada çözümler gelmeye başlar. Olumsuz durumun ötesini görürsün. Daha net olup, ne istediğine bağlı olarak ilerlersin. Görünmeyen destekçiler devrededir:) 

 Saf Farkındalık

Hiç sorun yok. Her sorun bir fırsattır. Her şeyle bir ve bütün hissedersin. Çözümler gerçek benlik seviyesinde olduklarından, direnç yoktur. İstekleriniz, bütünün hayrına olacak şekilde sonuçlanır. 

 Bizi zorlayan en önemli zorluklardan biri sağlık. Bugün bunun üzerinde duracağım. 

 Ruh, zihin ve beden dengesi yerindeyse bu iş bitmiştir:) Hep dengede kalması olası mı? Değil. O yüzden kendimizi tanıyor olmamız önemli. Bize iyi gelenlerin ve gelmeyenlerin farkında olmak yani olabildiğince uyanık olmak. Bir sorun olduğunda ise ah bu nasıl benim başıma geldi yerine genişlemiş bir farkındalıkla durumu değerlendirmek önemlidir. Daha doğrusu üzülmek ya da endişe etmek çok normal. Bundan kısa sürede çıkıp çözüme gidebilmek asıl meselemiz:) 


  • Bedenin sinyallerini görmezden gelmek yerine ona kulak vermek
  • Alışkanlıklarınızın farkında olmak

Buna neden ihtiyaç duyuyorum? Altta yatanı bulursanız yerine sağlıklı bir şey koymak kolaylaşır. Bunu yumuşak bir şekilde yapmak önemlidir. Kendimizle savaşmıyoruz sadece daha iyi nasıl olabilir ona bakıyoruz. Eğer böyle mutluysan yapacak bir şey yok:) 

  • Bir hücre hastayım diyorsa diğerleri, bu konuda ne yapabiliriz? diye sorar. Bedendeki hücreler çapraz yönlüdür. Olumsuz geri bildirimlere beden olumlu yanıt verir. Ağrı ya da acı ruhun “benimle ilgilen” çağrısıdır. Olumlu geri bildirim şifadır. Olumsuz enerjileri boşaltmak için destek alabilirsin. (Bireysel şifa seansları) Bitkilerden faydalanabilirsin(kakao ve daha fazlası)


  • Holistik(bütüncül) yaklaşımlar giderek yaygınlaşmaya başladı. Hem tıbbi destek hem de enerjisel olarak destek almak önemli. Artık hastalıkların temelinde psikoloji olduğu biliniyor. Stres, kaygı, öfke, üzüntü gibi duygular fiziksel bedende bir sorun çıkmasına neden olabiliyor. Öyle olunca doktor bana tedavi uygularken altındaki psikolojik sorunu da çözmek gerekiyor. Aynı zamanda enerji bedenini dengeye getirmek önemli. Farkındalığı genişletmek, bu şekilde bakabilmeyi ve çözümleri kolaylıkla görmeyi sağlıyor.


  • Yeni yaşlılığın bir parçası olun. Bu cümle çok hoşuma gitti. Hayatın içinde aktif insanlar olmak ne güzel. 70 oldum kenara çekileyim demiyor. Sevdiği şeyleri yapıyor yani yaşıyor. Bu çok kişisel bir alan. Hepimizin sevdiği şeyler, algı kapasitemiz, eylem süremiz farklı. Herkes kendine iyi geleni bulabilir. Nefes aldığımız sürece umut var:)

Derin bir farkındalık için; 

  • Keskin ifadelerinize ve inançlarınıza bakın. Esneyin.
  • Kendi sorumluluğunuzu alın. Suçlama ve yargılamayı bırakın.
  • Her yerden gelecek cevaplara açık olun.(Bir kuşun cıvıltısı dahil)
  • Yeniliğe ve değişime açık olun.
  • Herkesin kendi gerçeklik algısı olduğunun farkında olun.
  • Her gün yeni.

Kendinize şefkatle ve işbirliği içinde yazılanları deneyimleyin. Amaç; hayatı daha anlaşılır yapmak ve kolaştırmaktır. Sen bir yola girdiğinde kimse dönüşmez. Senin bakış açın değiştiği için, her şey değişmiş gibi gelir. Bir yerin acıdığında, canım seni duyuyorum. Senin için ne yapabilirim? diye sorarsın. Belki acıdan ağlıyor olursun ama bir süre sonra altındaki mesajı anlamaya çalışırsın. Hem doktora gidersin hem de şifa çalışmalarına katılırsın ya da psikoterapiye gidersin. Sana ne iyi gelecekse. Kendini duymaya izin ver.

Sevgiyle

PB

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.