17 Sep
17Sep

Geçen haftalarda anlattığım para ve değer ilişkisinin devamı niteliğinde bir yazı olacak. Sevgili Meltem Reyhan'ın ''Para ne söyler biz ne anlarız?'' kitabından yola çıkarak birkaç çalışma sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kendime sıklıkla sorduğum bir soru vardır. Kendimi iyi hissetmediğimde ''ne olsa iyi hissedersin ya da ne olsa mutlu olursun?'' diye sorarım. O anda küçük ve etkili çözümler akar. Hep söylediğim büyük hedefler bizi korkutabilir ya da yorabilir. Minicik gibi gözüken bir adım ise seni istediğin şeyin kucağına oturtabilir. 

Kalemi kağıdı hazırla. İki tane hikaye yazacaksın.

İlk hikaye, eksikliğini hissettiğin şeyler üzerine olsun. Kahramanlar, mekanlar ve akış sana kalmış. 

İkinci hikayede ise hayallerini yaz. Gönlünce içinden geçenleri yazıya aktar.

Mümkün değilmiş gibi gözükenlerin mümkün olacağını göreceksin. Yazdıkça kafanda bir şeyler şekillenecek. Belki de istediğin o değil onu göreceksin. Robot gibi yaşamak yerine hayallerinin peşinden koşmak şahane değil mi? Bir diğeri de sonuçtan çok süreç odaklı olmak yani süreçten keyif almak. Her zaman istediğimiz olmuyor ama yol boyunca öğrendiklerimiz cebimize kar kalıyor. Bunu farkında olsak da olmasak da. 

Kitaptan bir söz;

Dünyayı kurtarmayı boşver, sen kendi emeğini ve zamanını boşa harcamaktan kurtul. Boşa harcadığın ne varsa bereketini götürür.

Bereket enerjisini hayatınıza çekmek için Feng shuiden yararlanabilirsiniz. Ayrıca cüzdanın öneminden bahsetmek istiyorum.

Cüzdan Kullanımı

Bununla ilgili bilgiler okuduğumda şaşırmıştım. Cüzdan alma verme dengesinin sembolüdür. Cüzdanın bir kısmında kartlar ve para diğer kısımda ise kimlik ehliyet olabilir. Mümkünse cüzdanda olmamaları vurgulanır. Parayla kimliğin anlam karmaşası  Ben ara bölmesi olan bir cüzdan alarak durumu çözmüştüm. Paralar katlı değil geniş halde cüzdana konmalı. Kart kullanmak, nakite göre daha kolay harcamanı  sağlar. O an sende olmayan bir rakam üzerinden alışveriş yaparsın. Örneğin taksitli alışveriş yapmak da bereketini engelleyen hareketlerdendir. Harcama fişlerini cüzdana koymamak ve farkında olarak cüzdanı açıp kapatmak. Cüzdanın rengi de önemlidir. Yeşil gelişimi ve umudu simgeler. Mor turuncu ve sarı hareket katan renklerdir. Kahverengi ve mavi yatıştırır. Yeni cüzdanın boyutu ne çok küçük ne de çok büyük olmamalı. Sıkışık değil rahatça içine paranı yerleşebildiğin bir seçim olsun.


Sevgiyle

PB

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.