24 Feb
24Feb

Çevremden şu ara duyduğum korku. Hepimiz kendi içimizde bunu farklı şekillerde yaşıyoruz. Önceki videolarda korkudan bahsetmiştim. Tekrar ele almamız gerektiğine karar verdim. Kalbe işlemesi için tekrar tekrar dinlememiz ya da okumamız gerekebiliyor. Bu videoda ve yazıda sevgili Ünal Güner'in kitabından faydalandım. Kitabın ismi Yolcu

.Bebeklikte insan bedeninin %85'i sudur. Yaş ilerledikçe suyun oranı %60'lara kadar azalır ve insan giderek sertleşir katılaşır. Çocuğun keşfetme öğrenme ve ilerleme arzusu giderek azalır. Ben zaten biliyorum diyerek hayatla bağlantısı kopmaya başlar. Aslında az önce söylediğim gibi birçok konu hakkında fikrimiz olabiliyor. Hayatın içinde deneyimlerken zorlanabiliyoruz. Hatırlamıyoruz. Hatırlasak da uygulamak istemiyoruz. Ben biliyorum demek yerine kendimizi açarak bilgiyi kalbimize almalıyız. Bu katılaşmanın temel nedenlerinden biri  kitapta korku olarak geçiyor. Korkuyu lehimize kullandığımızda bizi dönüştüren bir araçtır. Korku aşırıya kaçırıldığında bizi güzelliklerden mahrum bırakabilir. Çaresiz güçsüz ve kapana kısılmış hissedebiliriz. Korku hayatta kalmamızı sağlayan bir duygudur. Kendimizi korumamızı sağlar. O duygunun altında yatanın ne olduğunu keşfedersek, o duyguya ihtiyacımız kalmaz. Örneğin hayır deme farkındalığına ulaştığında, kendini özgür iradenle korumaya aldığında böcekten ya da köpekten Korkmana gerek kalmaz. 

Kaybetme korkusu çoğumuz da vardır. Bir şeylerin sahibi olduğumuzu düşündüğümüz için bunu yaşarız. Yakın zamanda gördük ki hiçbir şeyin sahibi değiliz. Bedenimiz dahil olmak üzere her şey bize emanet. Sana emanet edileni korumayı bilmediğinde orayı korku korur. Kitapta geçen bu cümle beni düşündürdü.  Sahip çıkmak ile sahip olmak arasındaki fark önemlidir. Sahip çıkmak esnektir ancak sahiplenmek katıdır ve korkuyu doğurur.

Peki sahip olduğum ne var? An...

Eğer istersen korkularını not edebilirsin. Korkuların yüzünden yaşadığın olumsuzlukları yazabilirsin. Bu korkuların sana faydası ne? Seni nelerden korumuş? Bunlara bakabilirsin. Korku olmadan o faydaları nasıl alabilirsin? Bunlar sende önemli bir farkındalık yaratacaktır. Destek istersen her zaman buradayım.

Bedenimizde enerji merkezleri vardır. Bunlara çakralar diyoruz. Kanalda ve blogda çakralarla ilgili video ve yazı var isterseniz bakabilirsiniz. Korku ve endişelerimiz yükseldiğinde ikinci çakra da dengesizlik oluşur. 2. çakra göbek deliğinin 2-3 santim altındaki yerdir. Burası üreme organlarının bulunduğu yerdir. Eğer bu bölgede rahatsızlığınız varsa altında Korkular yatıyor olabilir. Bu alanda çalıştığınız zaman fiziksel bedeninizde de iyileşmeyi görebilirsiniz. Işıkla bağlantıda kalıp Hayata güvendiğimizde korku duygusu güvene dönüşür. Alma verme dengesi önemlidir. 

Konu oldukça derin. Kendimce önemli olan yerleri paylaşmaya çalıştım. Konuyla ilgili çalışmak isterseniz Fika buluşmalarına beklerim. Şimdi küçük bir meditasyonla videoyu tamamlayacağım. O yüzden burdan okuyanlar kanala gelin derim. Hepimize şifa olsun.

SEVGİYLE

PB

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.