Dün arabayla bahçeye girerken duvarın kenarına pıt diye bir şey indi. Sincap:) Birkaç saniye göz göze geldik sonra hızlıca kayboldu. Keyfi yerinde iş peşindeydi. İlk defa bu kadar yakından gördüm. Babam bana gülüyor:) Eve girdim aynı heyecanla anneme anlattım. İçimdeki çocuk mutlu ve heyecanlı. Önceden de görmüşlüğüm var ama bu kadar yakından değil ya da şu ara her şey daha anlamlı... Bu sabah yangından kurtarılan sincabı görünce yazma zamanı gelmiş dedim.
Önceki yazılarda hayatı okumaktan bahsetmiştim. Günlerdir süren yangınların bize ne anlattığını anlamak önemli. Durumu kişisel ve toplumsal olarak ele almak gerekiyor.
*Olası afetlere karşı tedbirli olmak
*Her cana kıymet vermek
*Dünyayı sevmek
*Çevreyi temiz tutmak
*Duyarlı olmak
* Ben değil BİZ
*Her durumda bir şekilde sakin kalmak ve sağduyulu olmak
Bunlar ilk aklıma gelenler. ''Dışarıda olanlar %1 gerisi içeride'' dedi ustam. Bir önceki yazımda anlattığım gibi önce olanı kabul edeceğiz sonra bunun bizdeki etkisine bakacağız. İzin ver kabuk açılsın, irin aksın ve şifası gelsin. Birikme yapınca bir yerden patlak veriyor. Bazen bedeninden bazen eşyalardan bazen de doğadan. En kolayı etrafa sövmek:) Cesaretini topla ve kendinle çalışmaya başla. Hiçbir şey boşuna olmuyor. Sorumluluğu almak ve ŞEFKATLE kendine dönmek buradaki kilit nokta.
Duygudan duyguya geçtik. Çaresizlik, öfke, üzüntü, acı... İçimizde bir şeyler öldü. Kendimize zaman vererek, elimizden geleni yapabiliriz. Gücümüz neye yetiyorsa kendimizi sıkmadan... Sadece dua edebilirsin. Umudunu tekrar filizlendirip çiçek açmasını sağlayabilirsin. Bu süreçte çok güzel şeyler oldu. Birlik beraberlik içinde, cesurca mücadele eden insanımız... Yağmur gibi yağan yardımlar... İşte olumsuzun içindeki güzelliklerden birkaçı. Hepimiz için dahasını görebilmeyi ve dönüşmesi gerekenleri fark edip dönüştürebilmeyi niyet ediyorum.
Sincaplar Hakkında
*Sincaplar vücutlarının 10 katı kadar sıçrayabilirler. Tırmanırken kafalarını herhangi bir yönde 180 derece çevirebilirler.
*Yunanca'da 'sincap' kelimesi 'gölgenin kuyruğu' anlamına gelir.
*Sincapların ön ayakları üzerinde dört tırnakları vardır. Bunlar son derece keskin olup tırmanmalarına yardımcı olurlar.
*Sincaplar her hafta kendi ağırlıkları kadar yemek yiyebilir. Ortalama 0.6 kilogramdırlar.
*Sincaplar kendilerini incitmeden 30 metre yüksekten düşebilir. Bunu kuyruklarını bir paraşüt gibi kullanabilmeleri sayesinde başarıyorlar.
*Sincapların 32 kilometre/saat hızla koşabildikleri kanıtlanmıştır.
*Sincap kızılderililer için hazırlık ve güven sembolüdür.
https://www.cokilgincbilgiler.com/?Syf=26&Syz=546546
Hayvanlar aleminin en meraklılar sırasında yer alır. Etrafında olan biten her şeyi öğrenme isteği vardır.
Farkında olmadan toprak altına sakladıkları besinleri ile ağaçlandırma faaliyetlerine destek sağlarlar. Yemek için sakladıkları ceviz veya badem gibi tohumları sakladıkları yerlerde unuturlar. Bu sempatik canlılar, farkında olmadan bir ağaç dikmiş olurlar. Sincapların unuttuğu bu tohumlar bir süre sonra orada filizlenir. Bir ağaç fidanı olarak yaşam bulur. Bu özellikleri ileri boyuttadır. Kayseri yöresinde her yıl ağaçlandırma faaliyetlerinde sincaplar kullanılır. Bu sevimli canlıları, destek olması amacıyla ormanlık alanlara bırakırlar.
https://www.shallwe.com.tr/sincaplar-hakkinda-tum-bilgiler/
Muhteşem bir düzen ve şahane öğretmenlerimiz var. Sincabı araştırdığımda dikkatimi çekenler bunlar. Biraz ürken tarafıma cesur sincabın mesajı var. Sevimli, meraklı:), hızlı, cesur, iş bitirici... Hazırlık ve güven sembolü ise şu an hepimize uyan ne dersiniz:) Bitişler ve başlangıçlar aşamasında hazırlık sürecindeyiz. Sonsuz bir güven duygusu içinde olmak ise bizi ayakta tutar. Biraz sincap görselleriyle vakit geçirmek iyi olacak:) Hayvanların rehberliği, sende olan ya da farkında olmadığın özelliklerini görmeni sağlar. Bunlar hakkında kitaplar var. ''Hayat okuması'' yazısında bahsetmiştim. Dilerseniz bakabilirsiniz.
Giden tüm canların yolları ışık olsun. Geçişleri kolaylıkla olsun. Dersimizi aldık diye umut ediyorum. Şimdilik bu kadar:)
Sevgiyle
PB